Radio 1 en Sporza houden geen rekening met de natte weersomstandigheden en trekken naar buiten. Er wacht een lange uitzending met als centrale thema's veldrijden en voetbal.

In het West-Vlaamse Hooglede wordt het Belgisch kampioenschap veldrijden gehouden. Het wordt vanwege het zware parcours een bijzondere opdracht voor de topfavorieten. Sven Nijs, Niels Albert en Kevin Pauwels verdeelden eerder dit seizoen het gros van de prijzen.

De strijd om de nationale trui is natuurlijk een gans andere aangelegenheid. Komt de winnnaar uit misschien een totaal onverwachte hoek? Reporters Christophe Vandegoor en Carl Berteele volgens alles van start tot finish.

Aanstaande woensdag wordt de winnaar van de Gouden Schoen bekend gemaakt. Tot algemene verbazing is er niet echt een topfavoriet. De verkiezing kan dus alle kanten uit gaan. Het wordt wikken en wegen en zoeken naar de kanshebbers. Er is ook een vooruitblik op de tweede helft van het voetbalseizoen.

* Radio 1 start de uitzending om 14:00 uur. De presentatie tot 18:00 uur is van Bart Schols. Daarna , tot 18:00 uur neemt Tom Vandenbulcke het over.