Telenet gaat aan de GZA-ziekenhuisgroep in Antwerpen digitale televisie leveren. Zo kunnen de patiŽnten naar 26 digitale kanalen kijken, een speciaal infokanaal van het ziekenhuis ťn gebruik maken van video op aanvraag. Opvallend is dat Telenet hier niet via de klassieke kabel gaat werken maar met IP-televisie.

Ook Belgacom biedt op dit moment zijn tv-diensten aan onder de vorm van IP-tv. Telenet zal echter niet met telefoonlijnen werken maar met glasvezelkabels tot aan het ziekenhuis. Het bedrijf Safe Store brengt nadien, via het intern lP-netwerk van het ziekenhuis, de televisiekanalen tot in de kamers in een kwaliteit vergelijkbaar met digitale tv thuis.

Packet TV biedt het ziekenhuis de mogelijkheid om verschillende informatiekanalen samen te stellen. Deze kunnen 'op maat' verspreid worden bij een specifieke groep van patiŽnten binnen een welbepaalde afdeling. Zo kunnen moeders op de kraamafdeling een programma zien over borstvoeding of babyzorg en diabetici op de afdeling inwendige ziekten een informatieprogramma volgen over gezonde voeding of het inspuiten van insuline.

Een ander voordeel van Packet TV is de mogelijkheid om interactieve toepassingen te gebruiken. Zo wordt het in de toekomst mogelijk dat de patiŽnt, met behulp van de afstandsbediening en een toegangscode, bepaalde publieke gegevens kan opvragen, de maaltijdkeuzes kan meedelen of video on demand kan bestellen.

Momenteel gaat het in campus Sint-Augustinus over het dagziekenhuis oncologie en in campus Sint-Vincentius over de twee nieuwe afdelingen psychiatrie. Na een positieve evaluatie is een verdere uitbreiding gepland.