24Kitchen succesvol, 13th Street best bekekenNederland heeft het nieuwe foodkanaal 24Kitchen in de armen gesloten. Het nieuwe tv-kanaal werd op 1 oktober in Nederland als eerste land in Europa gelanceerd. Sindsdien stemmen veel Nederlanders op dit tv-kanaal af.

In het laatste kwartaal van 2011 was 24Kitchen volgens de onderzoekers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) het best bekeken digitaal tv-kanaal van Nederland. En dat terwijl 24Kitchen in Nederland zeker nog geen landelijke dekking heeft. Het foodkanaal wordt in Nederland alleen nog maar door de tv-aanbieders Ziggo, UPC, Caiway en Glashart Media doorgegeven. Bij twee grote tv-aanbieders – KPN en CanalDigitaal – is het tv-kanaal nog niet te zien. Het is daarom bijzonder goed dat 24Kitchen in het laatste kwartaal van 2011 een maandbereik van ruim 2,6 miljoen kijkers wist te scoren.

Toch kan men 24Kitchen niet tot best bekeken digitaal tv-kanaal van 2011 uitroepen. De zender was namelijk niet gedurende het gehele jaar 2011 te bekijken. De eer van best bekeken digitaal tv-kanaal van 2011 gaat naar 13th Street van NBC Universal. Over het gehele jaar genomen had dit entertainmentkanaal een gemiddeld maandbereik van ruim 2,5 miljoen kijkers. Het best bekeken publiek themakanaal was Journaal 24 met een gemiddeld maandbereik van bijna 2,3 miljoen kijkers.