Radio 538 betaalt weer rekeningen


Radio 538 is maandag 9 januari weer gestart met de actie ‘Hierrr met je rekening’. De hele week betaalt het radiostation rekeningen van luisteraars, als zij tenminste op tijd met de studio bellen. Het maakt niet uit wat voor rekening wordt ingestuurd. Of het nu om een mobieltje gaat dat in de wc gevallen is of een rekening voor het weglaseren van een tattoo met de naam van je ex, alles kan.

De 538 deejays lezen tussen 6 uur en middenacht elk uur een rekening voor. Als degene die 'm heeft ingestuurd binnen een kwartier de studio belt, betaalt Radio 538 die rekening. Zo niet, dan opent het station de ‘Aasgierenlijn’. In totaal worden 84 rekeningen betaald.

Rekeningen kunnen dit jaar per post of via de website Radio538.nl worden ingestuurd. De laatste rekening wordt vrijdag tussen 17 en 18 uur tijdens de Top 40 betaald.

Het is alweer enkele jaren geleden dat Radio 538 voor het laatst rekeningen betaalde. De laatste keer, in januari 2009, kreeg het station tienduizenden rekeningen binnen.

Top 40 Classic
Radio 538 is het nieuwe jaar begonnen met enkele veranderingen. Eén hiervan is de terugkeer van de ‘Top 40 Classic’. In het verleden was deze dagelijks in Greatest Hits tussen 10 en 12 uur te horen, maar nu is het item uitgebreid.

Dagelijks draaien Jens Timmermans, Tim Klijn, Jeroen Nieuwenhuize, Dennis Ruyer en Barry Barry Paf een klassieker uit de hitlijst. In het weekend is de Top 40 Classic bij Edwin Noorlander, Niek van der Bruggen, Martijn en Mark Labrand te horen.

Nieuw is echter dat de luisteraars de Top 40 Classic zelf mogen bepalen. En dat levert regelmatig platen op die lange tijd niet meer op 538 te horen zijn geweest. Suggesties voor een Top 40 Classic zijn welkom via SMS. [RS/Radio.NL]