Radar reikt Loden Leeuw uit aan bekende Nederlander


Het consumentenprogramma Radar maakt maandagavond op Nederland 1 om 20.30 uur bekend wie de meest irritante bekende Nederlander in een reclame is. Hij of zij krijgt dan de Loden Leeuw uitgereikt door de Tros. Arie Boomsma, Kim Holland, Raemon Sluiter, Robert Kranenborg en Johan Derksen maken kans op deze prijs.

Boomsma drinkt in de reclame koffie van Douwe Egberts en Kim Holland prijst de telefoonabonnementen van Simpel aan. Raemon Sluiter wast zijn haar met Head & Shoulders en Robert Kranenborg maakt reclame voor Delta Lloyd.

Johan Derksen is genomineerd voor de commercial van de Nederlandse Energie Maatschappij. Dit bedrijf viel twee jaar geleden ook al in de prijzen, toen Frans Bauer werd verkozen tot meest irritante bekende Nederlander in een reclame.

Arie Koomen won vorig jaar de Loden Leeuw. Hij irriteerde de meeste mensen toen hij in de reclamespot van de Mediamarkt verscheen.

Antoinette Hertsenberg, presentatrice Radar: “Elk jaar is de Loden Leeuw het enige moment dat tv-kijkers hun ongenoegen en irritaties kunnen laten blijken over de vloedgolf van commercials die elk jaar weer over ons heen worden gestort. Met name grappig bedoelde commercials willen de plank nog wel eens misslaan, en worden vervolgens een bron van ergernis." [RadioWereld.NL]