Social media halen spanning uit uitslagen The Voice

De uitslagen van de Sing-Off van The Voice of Holland waren bij veel kijkers al bekend vóórdat de uitzending hiervan zaterdagavond plaatsvond. Social Media zijn hier schuldig aan. RTL vroeg het publiek niets te verklappen maar dat hielp niet.

Ondanks geheimhoudingsverklaringen en herhaalde oproepen aan het publiek om de uitslag toch vooral niet uit te laten lekken lag deze desondanks vrijdagnacht al op straat. Social Media als Twitter en Facebook gooien net als vorig jaar dus weer roet in het eten want spannend is de uitzending van de uitslagen bepaald niet meer. Desondanks keken nog meer dan 2 miljoen kijkers naar de uitzending op zaterdagavond. RTL heeft wel nadrukkelijk aan media gevraagd de uitslagen niet te laten uitlekken maar het publiek in de studio deed dit dus alsnog.

Het gebruik van Social Media heeft meer nadelen want tv-programma's en acteurs worden er vaak zo uitgebreid besproken dat soms fictie realiteit lijkt te worden voor bepaalde gebruikers. Zo werd recent de acteur achter het GTST-karakter Bing op Twitter met de dood bedreigd. Hij moest volgens de twitteraarster dood vanwege de fictieve rol die hij in de serie speelt. Acteur Everon Hooi nam de 'bedreiging' overigens luchtig op en denkt dat de Twitteraarster een beetje in de war is.

Social Media worden ook 'gevreesd' door de Olympische Spelen. Alle 70.000 vrijwilligers die deelnemen aan de Olympische Spelen, later dit jaar in Londen, moeten beloven om Social Media helemaal niet te gebruiken om breaking news over sporters of bijvoorbeeld details over aanwezige politici en andere hoogwaardigheidsbekleders te delen. Of dit in de praktijk ook allemaal als gewenst zal gaan verlopen tijdens de komende Olympische Spelen is uiteraard afwachten.