Google TV in een dongle

Soms zijn het niet de grote apparaten, maar juist kleine gadgets die de aandacht trekken op de CES. Zoals bijvoorbeeld deze dongle: daarmee wordt elke televisie met een vrije hdmi-poort ineens een internet-tvÖ

Het stickje is een vinding van het bedrijf Always Innovating. Het heeft de grootte van een reguliere usb-stick. In de dongle zit een Cortex-A9 OMAP 4-processor (afhankelijk van de gekozen configuratie tussen de 1 en 1.8 GHz), 1 GB ram-geheugen en een micro-sd-cardslot voor het opslaan van data. Ook is de HDMI Dongle (zijn officiŽle naam) uitgerust met wifi en bluetooth. Hij kan draaien op Android Ice Cream Sandwich (Android 4.0) en is technisch gezien volledig compatibel met GoogleTV en met diensten als Netflix en Hulu. Besturen gaat met een eenvoudige afstandsbediening met negen knoppen en spraakherkenning.

Deze zomer al in winkel

Always Innovating wil de dongle niet zelf in productie nemen, maar biedt het aan op licentie-basis. Naar verwachting zal de dongle nog deze zomer in de (Amerikaanse) schappen komen te liggen. Hieronder ziet u een filmpje van de HDMI Dongle in actie.