192TV succesvol in Nederland

Het nieuwe muziekkanaal 192TV blijkt uiterst succesvol in Nederland te zijn. Het tv-kanaal was al enige tijd via Caiway en Glashart Media te bekijken maar werd pas op 31 augustus 2011 officieel in Nederland gelanceerd.

De dag waarop 192TV werd gelanceerd was overigens bewust gekozen. Op 31 augustus 1974 moest de toenmalige zeezender Veronica Radio door nieuwe Nederlandse wetgeving noodgedwongen haar uitzendingen vanaf de Noordzee vlak voor de kust met Nederland staken. De initiatiefnemers achter 192TV hebben een historische band met zeezender Veronica. Dat blijkt ook wel uit de naam van het tv-kanaal. 192 is een oude uitzendfrequentie van Veronica Radio in het zeezender-tijdperk.

192TV zendt 24 uur per dag "gouwe ouwe” hits uit volgens het oude zeezender principe. De tv-kijker lijkt 192TV in de armen te sluiten. Uit een recente kijkcijferpeiling uitgevoerd door Stichting Kijkonderzoek (SKO) staat 192TV met een tweede plaats in de top 3 van best bekeken digitale muziekzenders. En dat is opvallend te noemen. De nummers 1 en 3 – respectievelijk VH1 Classic en VH1 uit de MTV-stal – hebben namelijk een landelijke dekking in Nederland. Bij 192TV is dat zeker nog niet het geval. Zo is het muziekkanaal bij drie grote Nederlandse tv-aanbieders (nog) niet in het zenderaanbod geplaatst. Het gaat hier om de aanbieders KPN, UPC en CanalDigitaal. Wel is 192TV bij de grootste tv-aanbieder van Nederland Ziggo te bekijken. Ook Caiway, Cai Harderwijk, Glashart Media, Vodafone TV, Kabel Noord, Kabel TV Pijnacker geven 192TV door.