Microsoft Kinect in februari naar pc

Microsoft brengt de Kinect op 1 februari naar de pc. In 12 landen kan men dan de Kinect op de pc aansluiten. Helaas behoort Nederland niet tot de eerste landen die met de Kinect voor Windows aan de slag kunnen. De Kinect is nu alleen nog als bewegingscontroller voor de Xbox 360 te koop.

Met de Kinect gebruik je je lichaam (en stem) als controller voor de Xbox 360. Vorig jaar ging het gerucht al dat de Kinect naar de pc zou komen. Op 1 februari wordt dit een feit, de Kinect voor Windows komt dan voor $249,- beschikbaar in de V.S., AustraliŽ, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, ItaliŽ, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.Kinect kostte honderden miljoenen, SDK is gratis

Het afgelopen jaar heeft Microsoft 18 miljoen Kinects verkocht en kwam daarmee in het Guinness Book of World Records voor het snelst verkopende apparaat in de categorie consumentenelektronica. De Kinect werd al snel gehackt voor gebruik op de pc waardoor er heel wat creatieve toepassingen werden bedacht voor de Kinect zoals een Minorty Report-achtige interface. Zie ook onderstaand filmpje. Microsoft heeft ervoor gekozen de ontwikkelsoftware (SDK : Software Development Kit) gratis beschikbaar te maken zodat iedereen er mee aan de slag kan. We zijn dan ook benieuwd wat voor creatieve toepassingen we allemaal nog meer te zien zullen krijgen.