Sharp gaat voor 80 inch led-tv

Sharp heeft op de CES 2012 aangegeven voor grote maten te gaan wat led-tv's betreft: 60, 70 en zelfs 80 inch.

De tv's uit de Quattron 800-serie zien er indrukwekkend uit maar of de grote maten ook in Nederland populair zullen worden valt te bezien. Wellicht dat het voor de Amerikaanse consument prima te plaatsen is maar 80 inch is in de gemiddelde woonkamer van een Nederlands gezin toch behoorlijk pittig. Voor FullHD (1080P) is het echter geen probleem om redelijk dicht op het scherm te zitten. Er wordt vaak een maximale (niet minimale) afstand van zo'n 3 meter voorgeschreven.

Normaalgesproken zijn de grote maten vanaf 60 inch plasma en gaan de led-tv's tegenwoordig niet veel verder dan 55 inch. De 800-serie zijn led-tv's en met local dimming. De 700- en 600-serie beschikken over edge led. De tv's beschikken over 3d, internet-connectiviteit, ci+, usb-ingang, streaming functionaliteit e.d.De 60 en 70 inch zijn direct beschikbaar, de 80 inch komt in april. Prijzen zijn niet bekend maar de 80-inch zal ongetwijfeld niet goedkoop zijn.

Om te kijken of zo'n groot scherm een beetje in je woonkamer past, heeft Sharp ook een tooltje ontwikkeld waarmee je dat virtueel kunt bekijken zoals o.a. in onderstaande video is te zien: