Alle Ferry Maat jingles op dubbel-CD

Het Genootschap radiojingles en – tunes heeft een dubbel CD uitgebracht. ‘Ferry Maat – jinglemaker’. Op deze nieuwe CD staan alle jingles en tunes van Radio Veronica deejay Ferry Maat als jinglecomponist en producent. Het is voor het eerst dat de jingles op CD verschijnen. Nog nooit is zijn werk als jinglemaker zo duidelijk in kaart gebracht.

De dubbel-CD, ‘Ferry Maat – jinglemaker’, te koop via Jingleweb.nl, komt uit op de dag dat Radio Veronica deejay Ferry Maat 65 jaar wordt. Voor de CD’s zijn de originele masters gebruikt, in nauwe samenwerking met Ferry Maat.

Op CD 1 staan alle jingles en tunes voor Radio 2. Op de tweede CD staan alle jingles voor: De Nationale Hitparade, Radio 5, Omroep Flevoland, Radio Drenthe, Radio Hollands Glorie, Radio M, Radio Oost, Radio Rijnmond, TV Drenthe, Nederland 1 Kerst, VARA Radio 1 en Veronica Nieuwsradio.

Daarnaast staan een er een aantal bonus tracks op met de Tros TV leader, de Duitse klanten, uitleg Radio 2 uuropener, 192 It’s for you, Feijenoord, en het Wilhelmus.

Ferry Maat
Ferry Maat (65) studeert af aan het conservatorium als pianist en speelt in enkele bands. Hij werkt achtereenvolgens bij Radio Noordzee (De Super Top 50, Herrie met Ferry, Soulshow), De TROS (Top 40, TROS Top 50, Europarade, Nationale Hitparade, Gouden Uren, Ferry’s Gouwe ouwe Club, Soulshow), Radio 10, RTL Radio, Hitradio, Radio 538, NCRV-Radio 2 (Maat in de Middag), Radio 192, Radio Veronica en Arrow Jazz FM.

In 1992 richt hij het bedrijf Ferry Maat Produkties op, dat zich specialiseert in custommade jingles en tunes voor radio en TV. De eerste jaren werkt hij vooral voor de Duitse markt, later ook in Nederland. Voor zijn grootste klant, Radio 2, maakt hij jingles van 1994 tot 2001.

Maat ontvangt de Gouden Harp (2006), de Marconi Oeuvre Award (2007) en wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau (2008). [RadioWereld.NL]