De regionale publieke zender Radio M uit Utrecht brengt maandag (16 januari) een eerbetoon aan de overleden zangeres Conny Vandenbos. Zij zou die dag 75 jaar zijn geworden. Conny heeft jaren lang (1989 tot 1994) op Radio M Utrecht het lunchprogramma gepresenteerd. Maandag wordt van 06.00 tot 19.00 uur elk uur een nummer van Conny gedraaid.

Conny Vandenbos zou op maandag 16 januari 75 jaar zijn geworden. Op 7 april 2002 overlijdt zij na een kort ziektebed. Conny Vandenbos beleeft haar hoogtijdagen als zangeres in de jaren 70, met grote hits als Een roosje, m'n roosje, Sjakie van de hoek en Ome Arie.

De LP Van dichtbij levert Conny in recordtempo een platina plaat op, waar ook een diamantje in zit, omdat er nooit eerder zoveel exemplaren van een Nederlandstalige LP verkocht zijn.

Toch zingt Conny niet alleen maar in het Nederlands. Zo brengt ze eind jaren 70 een uitgebreide hommage aan haar grote muzikale voorbeeld, de Franse zangeres Edith Piaf.

Al deze nummers en nog vele andere zijn terug te vinden op de cd die de luisteraars van Radio M Utrecht maandag 16 januari kunnen winnen. [RadioWereld.NL]