Honderden Chinezen stonden ís ochtends in de rij voor de verkoop van de iPhone 4S in de Apple Store in Sanlitun in China. De winkel ging niet op tijd openen waardoor de mensen kwaad werden en begonnen te schreewen naar het winkelpersoneel, er werden zelfs eieren gegooid.

De winkel zou om 7 uur ís ochtends open gaan maar dat gebeurde dus niet. De boze menigte werd uiteindelijk door de politie verwijderd. Het winkelpersoneel hing een bordje op dat de iPhone 4S niet meer op voorraad was. Volgens berichten stonden er 2000 mensen in de rij waarvan naar schattingen ongeveer de helft uit 'scalpers' bestond. Dit zijn mensen die zich laten betalen om in de rij te staan en hebben het imago dat ze voordringen en agressief zijn naar andere mensen in de rij.Photo: Feng Li/Getty ImagesAppel en een ei

We vinden het wel vrij verwonderlijk dat er eieren werden gegooid, zouden er echt mensen eieren mee hebben genomen in het geval de winkel niet op tijd open zou gaan? Het lijkt ons niet iets dat je altijd op zak hebt. Maar misschien dat de Chinezen inmiddels wel dergelijke toestanden kunnen verwachten, de enorme populariteit van de Apple-producten zorgt in China wel vaker voor ongeregeldheden zoals we hier en hier al schreven. Wat er precies werd geschreeuwd naar het winkelpersoneel is niet bekend maar hopelijk hebben ze dezelfde tolerantie als het personeel in New York. Nadat het gebied rond de winkel was afgezet, bleef de politie nog een tijd lang de wacht houden.

[Via: The Telegraph]