NOS en L1 maken samen Carnaval


De Limburgse publieke regionale zender L1 gaat in samenwerking met de NOS voor het tweede jaar op rij samen Carnaval vieren. Op zondag 19 februari (17.05-18.55 uur, Nederland 2) is een gezamenlijke uitzending te zien vanuit de gemeente Weert. De presentatie is in handen van NOS-presentator Roos Moggré en L1-presentator Tom Doesborg.

De gezamenlijke NOS/L1-live uitzending uit Weert komt vanaf een locatie langs de route van de optocht. Roos Moggré en Tom Doesborg doen vandaar verslag van alle praalwagens en opmerkelijke carnavalsfiguren die langs komen.

Verslaggever Winfied Baijens begeeft zich onder de carnavalsvierders in Weert om zo het Limburgse carnavalsgevoel te ondergaan. En NOS-verslaggever Peer Ulijn maakt een reportage over de achtergronden van het carnaval.

Heerlen, Maastricht, Oldenzaal en Roosendaal
Niet alleen de optocht in Weert komt uitgebreid in beeld. Het programma wil ook tonen hoe carnaval elders in Nederland wordt gevierd. Daarom reist de NOS af naar verschillende provincies om het carnaval daar te verslaan. Zo zijn er onder meer impressies te zien van de optochten uit Heerlen, Maastricht, Oldenzaal en Roosendaal. [RadioWereld.NL]