Nieuwe dramaserie Lijn 32 kijkcijferhit
De nieuwe Nederlandse dramaserie Lijn 32 is zaterdag van start gegaan met veel kijkers. De eerste aflevering werd door 1,104 miljoen mensen bekeken en dat is ver boven het zendergemiddelde van Nederland 2. Het gebeurt niet vaak dat de tweede publieke tv-zender boven de grens van een miljoen kijkers uitkomt. Op dit moment is er slechts één andere Nederland 2-titel die daar wel in slaagt, namelijk Twee voor Twaalf van Astrid Joosten. Daar keken donderdag 1,050 miljoen mensen naar.

Lijn 32 moest in de lijst van 25 meest bekeken programma’s op zaterdag, acht programma’s voor laten gaan, waarvan vijf van Nederland 1 en drie van RTL 4. Nederland 1 scoorde vooral in de vooravond, RTL 4 had haar meest bekeken programma op primetime.

RTL 4 had een geheel nieuwe zaterdagavond op het programma staan. De nieuwe sketchshow Wat Als trok trok 1,1 miljoen kijkers, Minute To Win It van Gordon deed 1,0 miljoen kijkers, All You Need Is Love noteerde 1,5 miljoen kijkers en een blooperspecial van De TV Kantine trok 678.000 kijkers.

Gordons Minute To Win It werd verslagen door Paul de Leeuw, die 1,2 miljoen kijkers trok. Ook Lijn 32 deed het beter dan Gordon.

Viktor Brand trok 483.000 kijkers naar SBS 6 met De Ideale Zaterdagavond.