Paul de Leeuw jaloers op 24 Uur Met


Paul de Leeuw is jaloers op het tv-programma 24 Uur Met van Wilfried de Jong. Dat zegt de presentator, die zelf ooit te gast was, in VARAgids. De Leeuw zou de reeks al te graag overnemen. “Als ik een programma zou moeten noemen waar ik lichtelijk jaloers op ben, is het 24 Uur Met van Wilfried de Jong. Het lijkt me een fantastische ervaring om 24 uur gastheer te zijn in een tot tv-huis verbouwde studio. Terwijl ik privé niet eens echt heel erg handig ben in het amuseren van gasten.”

Zeker niet als het om 24 uur gaat, vervolgt hij. “Met iemand anders in dezelfde kamer slapen gaat me ook niet makkelijk af. Want hoe moet dat als de gast gaat toiletteren met de deur open? En dat als er camera’s draaien!”

Hij prijst de huidige presentator, Wilfried de Jong. “Elke aflevering geeft een spannend en soms ontluisterend beeld van de ontmoeting tussen Wilfried de Jong en zijn roommate. Je ziet hem als kameleon veranderen van kleur en emotie, terwijl de 24 uur langzaam wegtikken. ”

Er is volgens hem één punt van kritiek. “Die 24 uur worden gemonteerd tot een kleine 35 minuten, wat jammer is. Je zou het via live streaming moeten kunnen meemaken, zodat je van de logés het hele proces kunt volgen. De leegheid, de obsessies, de verrassende openheid of het opgelegde pandoer.”