Zenderuitbreiding KPN vandaag een feit

TV-aanbieder KPN heeft het zenderaanbod voor haar tv-product Interactieve TV vandaag gewijzigd. Naast het feit dat vandaag diverse tv-zenders aan het zenderaanbod zijn toegevoegd, zijn er ook twee zenders verdwenen.

Gebruikers van KPN Interactieve TV kunnen vanaf vandaag niet meer naar de tv-zenders Fashion TV en Mezzo kijken. Vooral het verdwijnen van de Europese cultuurzender Mezzo is opvallend. KPN heeft echter in het nieuwe zenderaanbod gekozen voor het Nederlandse cultuurkanaal BravaNL. Op BravaNL is opera, klassieke muziek en ballet toegankelijk maakt voor een breed televisie publiek te zien en te horen. De steeds populairder wordende tv-zender is vanaf vandaag voor abonnees die het pluspakket afnemen te bekijken.

Deze kunnen ook vanaf vandaag ook naar alle tv-kanalen van de tv-zender Comedy Central kijken. Vanaf vandaag zijn namelijk ook de ontbrekende tv-kanalen Comedy Central Family en Comedy Central Extra in het aanvullende pluspakket van Interactieve TV opgenomen. Een andere opvallende keuze van KPN is dat men vanaf vandaag het christelijke tv-kanaal Family7 doorgeeft.

Ook het Video on Demand aanbod is vanaf vandaag groter geworden. KPN-abonnees kunnen nu ook naar complete seizoenen van Amerikaanse tv-series kijken. Dit is een voortvloeisel uit een overeenkomst die KPN met de Amerikaanse tv-zender ABC sloot. Hierdoor kan men nu naar series als Grey’s Anatomy Seizoen 7, Criminal Minds seizoen 6 en Desperate Housewives seizoen 7 kijken.

De nieuwszender Al Jazeera International is vanaf vandaag voor alle abonnees van KPN Interactieve TV beschikbaar. De zender zat tot vandaag in het pluspakket maar is nu onderdeel van het basispakket geworden. Hierdoor is de nieuwszender wel van op een andere programmapositie in de zenderlijst te vinden, namelijk voorkeuzepositie 40.