Australian Open tennis live op EurosportVanaf vandaag doet Eurosport twee weken lang elke dag live verslag de Australian Open. Het eerste grandslam tennistoernooi van dit jaar wordt voor de 100e keer georganiseerd. De jubileumeditie belooft spannende overwinningsstrijd te krijgen.

De Europese tv-zender Eurosport doet via twee tv-kanalen Eurosport en Eurosport 2 live verslag van de wedstrijden die op de Australische tennisbanen worden gespeeld. De wedstrijden die op het hoofdkanaal Eurosport worden uitgezonden zijn ook in native HD-kwaliteit via Eurosport HD te zien. De wedstrijden die op Eurosport 2 worden uitgezonden zijn bij enkele tv-aanbieders ook met Nederlands commentaar beschikbaar. Het gaat om tv-aanbieders die met Eurosport onlangs een nieuwe distributieovereenkomst hebben gesloten voor de doorgifte van de Nederlandse editie van Eurosport 2. Onder meer Ziggo en CanalDigitaal geven Eurosport 2 NL door. Bij tv-aanbieders als KPN, UPC, Caiway en Glashart Media wordt de internationale versie van Eurosport 2 nog doorgegeven. Hierbij is alleen Engelstalig commentaar beschikbaar. Vanwege het tijdsverschil zijn alle live tenniswedstrijden in de nacht, ochtend en voormiddag op de Eurosport tv-zenders te zien.

Via internet biedt Eurosport via haar Eurosport Player overigens wel tegen betaling een nog groter tennisaanbod aan. Hierbij kan de kijker zelf bepalen welke tenniswedstrijd men wil bekijken omdat van zes tennisbanen live beelden via de Eurosport Player beschikbaar zijn. De tv-kijker is bij Eurosport Player als het ware zelf regisseur en bepaalt wat hij wil bekijken. Wie gebruik maakt van de Eurosport Player app voor de Apple producten iPhone en iPad ondervindt wel enige beperkingen in deze vrije keus.

Vandaag is voor Eurosport de start van belangrijke weken waarin men veel internationale sportevenementen live op haar tv-zenders worden uitgezonden. Naast de Australian Open start men op 21 januari met het uitzenden van alle wedstrijden die in het Afrika Cup voetbaltoernooi worden gespeeld. Op 28 januari start men ook met live verslaggeving van het Champions Trophy Hockey toernooi.