Sk*radio Group is geen marktleider meer

De 'Sk*radio Group' zegt in het blad Update dat het marktaandeel 18.6% is. Daarmee zou de 'Sk*radio Group' marktleider zijn in de doelgroep 20 tot 49 jaar in de maanden oktober en november 2011 van maandag tot en met zondag van 07.00 tot 24.00 uur. Maar uit onderzoek van Radio.NL blijkt dat 'Sk*radio Group' niet markleider is maar de Radio 538 Groep.

In het blad 'Update' voor adverteerders vergelijkt de 'Sk*radio Group' de cijfers van de 'Sk*radio Group' ook met andere radiostations, zoals Radio 538, 3FM, Q-music en Radio 2. Maar dit zou een verkeerde vergelijking zijn.

De 'Sk*radio Group' zou de cijfers moeten vergelijken met de 'Radio 538 Groep'. En dan blijkt dat de 'Sk*radio Group' geen marktleider is.

In de 'Radio 538 Groep' zitten onder andere Radio 538, Slam FM en Radio 10 Gold. In de 'Sk*radio group' zitten onder andere Sk*radio, Radio Veronica en Classic FM.

Het is ook opvallend dat de 'Sk*radio Group' zich in het blad 'Update' marktleider noemt maar in de online versie niet. Daar geeft de 'Sk*radio Group' andere informatie aan de adverteerderswereld. Sk*radio was niet bereikbaar voor commentaar. Hieronder een overzicht van de marktaandelen van alle radiostations. [RadioWereld.NL]