Nieuwe coach The Voice of Holland gekozen


De opvolger van Angela Groothuizen in The Voice of Holland is gekozen. Toch blijft de naam nog even geheim. Dat zei producent John de Mol zondag in Life 4 You. Er is een nieuwe coach gekozen om het programma te blijven vernieuwen. “Het grappige is dat heel veel mensen denken dat op het moment dat bekend werd gemaakt dat Angela The Voice zou verlaten, we dan pas gingen nadenken over wie die stoel zou gaan invullen. Dan zou je een heel slechte producent zijn“, aldus De Mol.

Het is al helemaal rond, stelt De Mol. “We hadden er al over nagedacht. We weten het dus ook al en dat maken we op een later moment bekend wie dat wordt.”

Inmiddels rolt The Voice zich nog steeds internationaal uit. “Als het gaat om getekende contracten, al veertig landen. Het laatste land dat er gaat bijkomen is Georgië. Ik heb Roel meeverkocht als coach“, grapt hij.

In Nederland begint deze maand The Voice Kids. “Het is een idee dat eigenlijk al vrij snel ontstaan is na de start van de eerste serie. Toen had ik met RTL al gesprekken dat het eigenlijk een keer zou moeten gebeuren om een The Voice Kids te maken.”

De serie komt er sneller dan verwacht. “Het zou de bedoeling zijn dat we een gecombineerde productie zouden maken van de gewone The Voice 3 en The Voice Kids. Om één of andere reden heeft RTL opeens plotseling besloten dat ze het nu willen“, besluit hij.

De finale van The Voice of Holland is vrijdag te zien op RTL 4.