Matthijs van Nieuwkerk, John de Mol en Rijkman Groenink zijn in het nieuwe seizoen de nieuwe gasten in het tv-programma College Tour. Drie gasten die zelden interviews geven. De gasten worden geinterviewd door bedenker en presentator van College Tour: Twan Huys, tevens presentator van het actualiteitenrubriek Nieuwsuur.

Matthijs van Nieuwkerk, presentator van 'De Wereld Draait Door' is te gast op vrijdag 17 februari. Samen met zevenhonderd studenten gaat Twan Huys in het Muziekgebouw aan ’t IJ in gesprek met de snelste interviewer van Nederland.

Op vrijdag 2 maart is mediamagnaat John de Mol te zien in College Tour. Hij bedacht kassuccessen als Big Brother en The Voice of Holland. De formats van John de Mol zijn wereldwijd succesvol, maar dat ging niet zonder slag of stoot; zijn televisiezenders Sport 7 en Talpa redden het niet en tenminste één keer stond De Mol aan de rand van het faillissement. Maar hij kwam terug en werd één van de grootste internationale spelers van de commerciële televisie. Wat drijft deze perfectionistische televisieproducent?

Rijkman Groeink is op 9 maart te gast bij College Tour op Ned 3 om 20.30 uur. Rijkman Groenink was bestuursvoorzitter van ABN AMRO van 2000 tot de splitsing van de bank in 2007. In 2005 werd hij uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar door Elsevier. In College Tour geeft hij zijn eerste grote televisie-interview sinds zijn vertrek bij de bank. Hoe kijkt hij terug op zijn tijd als bankier en hoe ziet hij de toekomst van het bankwezen en de eurocrisis? [RadioWereld.NL]