Volgens Tim Davie (BBC) moet radio in de toekomst meer visuele content gaan aanbieden. Radio dient zijn positie op smartphones, tablets en andere mobiele ontvangers en platformen te veroveren. Via creatieve visuele content bijvoorbeeld kunnen jongere luisteraars worden aangetrokken. Davie, BBC-directeur audio en muziek, was onlangs te gast op Redefining Radio.

Hoewel het algemeen bereik van radio nog steeds toeneemt, is er al langer een daling van de gemiddelde luistertijd aan de gang. Broadcasters moeten dan ook creatiever uit de hoek komen in de digitale (screen-) wereld, en dus ook visuele content aanbieden aan hun luisteraars.Davie verklaarde een grote liefhebber te zijn van pure audio, maar wanneer het over mobiele devices gaat, is daar nu eenmaal ook een scherm aan gekoppeld. Intussen is de BBC iPlayer beschikbaar als iPhone en iPad App, en evolueert ook de UK Radioplayer (die voorlopig enkel een Facebook App kreeg) in die richting.

Totnogtoe is het echter zoeken welke informatie precies via dat scherm moet worden verspreid. Zo volstaat het niet webcams in te schakelen, omdat de visuele feed die ze opleveren zelden een echte meerwaarde biedt. Alles gaan visualiseren zonder ruimte voor selectie en curatie is af te raden. In het maken van dergelijke keuzes ligt net één van de grote sterktes van radio.

Ook Brits cultuurminister Ed Vaizey nam deel aan Redefining Radio. In zijn woorden: 'Video has not killed the radio star, and technology has not killed the radio star. Video and technology will enhance the radio star.'