SBS 6 opnieuw weinig succesvol op maandagavond




De nieuwe maandagavond van SBS 6 is weinig succesvol van start gegaan. De Britse programma’s Verborgen Schatten en De Strengste Ouders ter Wereld trokken op primetime nog geen 500.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar Nederland 1 boven de twee miljoen kijkers zat met kijkcijferhits Radar en Spoorloos en RTL 4 ruim een miljoen kijkers deed met CSI en Bones, bleven Verborgen Schatten en De Strengste Ouders steken op 488.000 en 433.000 kijkers.

Verborgen Schatten is de Nederlandse naam voor het Britse Antiques Roadshow, waarin tweelingbroers Leigh en Leslie Keno waardevolle voorwerpen van Britten taxeren. In De Strengste Ouders, oorspronkelijk World’s Strictests Parents, worden moeilijke pubers naar strenge ouders in het buitenland gestuurd.

In de zomer van 2010 koos SBS 6 ervoor om na vele jaren te stoppen met het uitzenden van blockbusters op maandagavond. Het is de zender sindsdien niet gelukt om een succesvolle programmering neer te zetten.

De afgelopen anderhalf flopten op de maandag van SBS 6 onder meer de programma’s De Leukste Verborgen Cameragrap van Nederland, Popstars, Undercover Boss en Het Beste Idee van Nederland.