René van der Gijp over tot orde van de dag


René van der Gijp is maandag na zijn terugkeer in Voetbal International al snel overgegaan tot de orde van de dag. Het programma stond slechts even stil bij zijn maandenlange afwezigheid. Dat was te zien in de live-uitzending op RTL 7. De uitzending van VI opende met beelden van een arriverende Van der Gijp, de huisband speelde een toepasselijk lied en gastheer Wilfred Genee vroeg aan de voetbalanalist hoe het nu met hem gaat, na zijn lange burn-out. “Ja, goed man“, luidde het antwoord.

Van der Gijp vertelde in het kort dat hij een roerige periode achter de rug heeft. “Ik heb met dat malle gedoe van mij bijna vijf, zes weken niet geslapen. Dan ga je naar wedstrijden kijken en dat is het treurigste wat er is. Dan heb je Liverpool – Blackburn, 2-0. Dat weet je al, maar dan ga je het gewoon zitten kijken, omdat je niet kan slapen. Ik heb me een partij wedstrijden gezien, dat wil je niet weten.”

“Laten we wel zijn: Queens Park Rangers tegen Stoak City, dat doe je normaal niet. Maar als je niet kan slapen, ga je dat wel doen. Dat is zo droevig. Dan denk je: wat ben ik in godsnaam aan het doen?”

Al snel ging het aan tafel weer over voetbal. “Voor alle duidelijkheid, René, we zijn weer begonnen, hè?“, merkte Genee op.