Apple is succesvol geweest in het verbieden van de Steve Jobs-speelgoedpop die uitgebracht zou worden door In Icons. Op de website staat nu te lezen dat de pop die in februari had moeten uitkomen geannuleerd is.

Begin dit jaar kondigde het Chinese In Icons een zeer realistische speelgoedpop aan van wijlen Steve Jobs. De advocaten van Apple kregen daar ook lucht van en klopte bij de speelgoedfabrikant aan. Eerder deden ze dit al met speelgoedfabrikant MicGadget dat met een poppetje kwam van Steve Jobs toen hij nog leefde.

De advocaten stellen: Any toy that resembles the technology company's logo, person's name, appearance or likeness of its products is a criminal offence.Pop geannuleerd uit respect familie Jobs

Directeur van In Icons geeft aan dat maken van de speelgoedpop werd gevoed door de bewondering van een fan voor Steve Jobs. Ook gaf hij aan de trademarks en copyrights te respecteren en dat ze daarom ook geen speelgoedversies van de Mac, iPhone en iPad zouden meeleveren. De directeur geeft aan dat hij zich door de enorme druk van de advocaten van Apple en het gezin van Jobs genoodzaakt ziet de pop te annuleren. Hoewel de directeur niet vindt dat hij in overtreding is, stopt hij met de pop uit respect voor de gevoelens van de familie.