iPhone-hoes repareert zelf krassen

De Nissan Scratch Shield is een hoesje voor de iPhone 4(S) dat uit zichzelf krassen kan repareren.

Autofabrikant Nissan ging een samenwerkingsverband aan met de Universiteit van Tokyo en het bedrijf Advanced Softmaterials Inc. om een krasvrij hoesjes voor de iPhone 4(S) te ontwikkelen. ‘Krasvrij’ als in krassen die zijn opgelopen bij normaal gebruik.Nissan Scatch Shield

ABS

Nissan gebruik zijn ervaring in de autoindustrie bij het vervaardigen van het hoesje aangezien de Nissan Scratch Shield gemaakt is van ABS plastic dat veel in de auto-industrie wordt gebruikt (zoals bij enkele Nissan en Infiniti auto’s). Het is voor het eerst dat deze techniek in Europa gebruikt wordt buiten de auto-industrie, aldus Nissan.

Zelfhelend

Door middel van een speciale coating (‘automotive coating’) kan de hoes zichzelf weer in de oorspronkelijke staat veranderen (een beetje elastisch ) waarbij de kras dus gevuld wordt. Kleine krasje kunnen zo al binnen een uur worden verholpen, maar bij grotere krassen kan het wel een week duren voordat het is gevuld. Doordat het materiaal met gel-achtig is, voorkomt het sowieso al veel meer krassen dan een hoesje van hard plastic.
De Juke-naam op de behuizing refereert aan een Nissan auto.Beschikbaarheid

Wie een dergelijk hoesje wil kopen moet nog even zuinig doen met zijn iPhone want de Nissan Scratch Shield komt pas eind 2012 uit wanneer er genoeg vraag naar blijkt te zijn. Momenteel zijn er alleen prototypes in omloop voor testers.

[Via: Nissan]