Eurosport lanceert interactief tweede schermEurosport Benelux heeft vandaag het interactieve tweede scherm gelanceerd. Met deze nieuwe dienst kunnen sportliefhebbers met elkaar en met commentatoren van de sportzender over de uitzending discussiëren.

Het tweede scherm is via PC, laptop, smartphone en tablet te bereiken door naar het internetadres www.nuopeurosport.nl te gaan. Eurosport Benelux wil met de interactiviteit het begrip "sport kijken” een nieuwe dimensie geven. Daarbij staan de Eurosport commentatoren nog meer in de schijnwerper. Ze worden nu niet alleen het geluid maar ook het gezicht van de sportzender Eurosport. Het nieuwe tweede scherm van Eurosport werd door Eurosport Benelux zelf bedacht en werd technisch gerealiseerd door het Utrechtse ontwerpbureau Initium.

Als op Eurosport of Eurosport 2 een belangrijk - en langdurig - sportevenement te zien is - zoals nu, tijdens de Australian Open - wordt het tweede scherm uitgebreid met een topevent-sectie. Deze toont onder meer tweets van sporters, media en commentatoren en door hen gepubliceerde foto’s en video’s.