Nationale IQ Test woensdag op Ned1


BNN komt woensdag met een nieuwe Nationale IQ Test. Met zestig vragen wordt in het programma het IQ van alle kandidaten bepaald. Naast de bekende Nederlanders doet ook het publiek mee met de test. De mannen en vrouwen worden gescheiden om onder meer te onderzoeken of mannen een beter ruimtelijk inzicht hebben en of vrouwen handiger zijn met taal.

Aan de Nationale IQ Test doen dit jaar mee: Bibi Breijman, beter bekend als Kaboutertje uit de realityserie Oh Oh Cherso. Ook Emile Ratelband, presentatrice Dolores Leeuwin en zangeres Pearl Jozefzoon laten in het televisieprogramma hun intelligentie testen.

Behalve deze eerder genoemde bekende Nederlanders doen ook VVD-politicus Frits Huffnagel, zakenvrouw Annemarie van Gaal, tatoeëerder Henk Schiffmacher en danser Juvat Westendorp mee aan de jaarlijkse slimheidsquiz van BNN. Het tv-programma wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers en Sophie Hilbrand en wordt woensdag van 20.30 uur tot 22.55 uur bij BNN op NED1 uitgezonden.

Presentator Patrick Lodiers: ‘Respect voor de BN’ers die meedoen met De Nationale IQ Test! Zeker omdat ze deze editie niet alleen voor zichzelf spelen, maar ook voor alle mannen of vrouwen in Nederland. Het belooft een editie te worden waar nog lang over nagepraat wordt." [RadioWereld,NL]