Nieuwe zaterdagavondshow bij de Avro


De Avro zendt dit najaar een nieuwe zaterdagavondshow uit. In het tv-programma ‘Strictly Come Dancing’ worden dansparen gevormd van bekende Nederlanders met professionele dansers. 14 weken lang strijden de paren in deze wedstrijd om de titel ‘Strictly Come Dancing King/ Queen 2012’. De winnaar wordt verkozen door zowel een vakjury als door het publiek.

Peter Lubbers, Directeur Media bij de Avro: “Strictly Come Dancing past volledig bij onze ambitie om kunst en cultuur te ontsluiten voor een breed publiek. Wij willen de drempels naar het theater, dansschool en het museum verlagen; mensen inspireren en activeren. Daarnaast heeft de Avro een lange traditie van het aanbieden van groot amusement. Ik verheug me erop om dit programma te maken.”

Strictly Come Dancing is een enorm succesvol BBC-format dat zich al in 35 landen heeft bewezen. Voor dit amusementsprogramma van de publieke omroep zal de Avro een samenwerking realiseren met relevante partners binnen de cultuursector. Verdere invulling van het programma wordt later bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]