Dancing with the Stars terug op televisie bij AVRO

Dancing with the Stars, jarenlang een hit op RTL 4, keert terug op televisie bij de AVRO. Zij gaat de show uitzenden onder de originele naam Strictly come dancing. Dat heeft de omroep woensdag bekendgemaakt. Strictly Come Dancing zal maar liefst veertien weken lang te zien zijn op de zaterdagavond van Nederland 1. “Decor, licht, cameravoering en vormgeving dragen allen bij aan de grandeur van een groots amusementsprogramma“, belooft een zegsvrouw van de AVRO.

In de tv-show vormen bekende Nederlanders dansparen met professionele dansers. “Wij willen de drempels naar het theater, dansschool en het museum verlagen; mensen inspireren en activeren. Daarnaast heeft de AVRO een lange traditie van het aanbieden van groot amusement. Ik verheug me erop om dit programma te maken“, zegt AVRO-mediadirecteur Peter Lubbers, die vorig jaar nog bij RTL werkte.

Strictly Come Dancing is afkomstig van de Britse omroep BBC. De tv-show heeft zich inmiddels in 35 landen bewezen. In 2005 kwam de show naar RTL 4, dat vier seizoenen en twee special uitzond.

De presentatie was in handen van Ron Brandsteder en Sylvana Simons. Alleen de laatste editie in 2009 werd door een ander duo gedaan: Lieke van Lexmond en Beau van Erven Dorens.