RTL iPad krant deze week verkrijgbaar


Nieuws lezen op Tablets is helemaal hip. Afgelopen jaar was 'het jaar van de tablets' en chipfabrikant ASML had mede daardoor een recordomzet. Dit soort nieuws maar ook veel andere zaken zijn nu ook in een iPad 'krant' van RTL te lezen.

Vandaag werd bekend dat op donderdag 19 januari de eerste editie van de nieuwe iPad nieuwskrant van RTL, RTL365, gratis zal verschijnen voor gebruikers van een iPad in de App Store. Aan een versie voor gebruikers van Android Tablets wordt nog gewerkt. RTL heeft hiermee als eerste grote mediaconcern in Nederland een volledig interactieve nieuwskrant met veel aandacht voor grafische aspecten. RTL zou zeker een jaar aan het project hebben gewerkt en heeft er ook redelijk wat in geļnvesteerd.

Een aantal redacteuren is daarvoor bij RTL vrijgemaakt om de nieuwe digitale krant voortaan te gaan vullen. In de nieuwe krant worden behalve nieuws allerlei RTL-gerelateerde rubrieken opgenomen zoals RTL-Z nieuws (met een live feed), columns van nieuwslezers, de buienradar (ook met een live feed) en ook luchtiger nieuws dat afkomstig is van de redactie van RTL Boulevard. Uiteraard zullen er ook advertenties in worden opgenomen.