Stratfor: Anonymous web-hippies lastig uit te roeien

Hackerscollectief Anonymous heeft de eerste mails gepubliceerd die ze in handen kregen door de hack bij beveiligingsbedrijf Stratfor. In een van de mails wordt het gevaar van Anonymous besproken.

Anonymous heeft twee gestolen Stratfor e-mails online gezet bij Pastebin. De hele lading interne mails van het beveiliginsbedrijf zal binnenkort binnenkort worden vrijgegeven. En van de teasers bestaat uit een interne mailconversatie waarbij medewerkers van het gehackte bedrijf elkaar voor rotte vis uitmaken. In de andere mail wordt het gevaar van groepen als Anonymous besproken.

Eind december braken de hackers in bij het inlichtingenbedrijf. Direct daarop werden ruim 800 duizend creditcard-, email- en adresgegevens gepubliceerd van mensen die zich registreerden op de website. Onder de slachtoffers bevonden zich zo'n 270 Nederlanders, waaronder PVV-kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven.

'Hard to Kill Web Hippies'
In de conversatie over Anonymous noemt een medewerker van het inlichtingenbedrijf ze "global hippies and arseholes". De medewerker zegt verder dat het afwachten is wat de leden van het hackerscollectief doen in een 'post-wikileaks'-tijdperk. "Als ze transformeren van een stel tech-nerds vanuit hun moeders kelder naar een echte beweging, kunnen ze voor serieuze problemen zorgen en lastig uit te roeien zijn", is te lezen in de email.

Een andere medewerker denk dat groepen als Anonymous altijd zullen blijven. "Hier komen we nooit helemaal vanaf. Zolang er jonge mensen zijn zonder al te veel geld en bezittingen met het idee dat ze niks te verliezen hebben, blijven deze groepen bestaan", schrijft de analist van Strafor.

Er is meer onderweg
De twee gepubliceerde mailconverstaties zijn nog maar een voorproefje. Anonymous zegt nog veel meer berichten in handen te hebben. De rest van de mails komt snel online, belooft Anonymous.