Worden VTM en VRT straks buren?

De VRT overweegt om naar Mechelen te verhuizen. Dat onthulde burgemeester Bart Somers (Open Vld) dinsdagavond. De Dijlestad zou een van de opties zijn, naast een verlengd verblijf aan de Reyerslaan en een verhuis naar Vilvoorde.

De Mechelse burgervader onthulde de verhuisplannen tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van zijn stad en van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen in congrescentrum Lamot. Somers zei enthousiast te zijn en riep alle Mechelaars op om over de partijgrenzen heen om hun schouders onder de verhuis te zetten.

Drie opties zouden nog open zijn: de renovatie van de huidige televisiegebouwen, een verhuis naar Vilvoorde en een verhuis naar Mechelen. Indien de Dijlestad inderdaad weerhouden wordt, dan zou de nieuwe vestiging achter het station komen. Dat wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd.

Volgens gedelegeerd bestuurder van de VRT Sandra De Preter, is een verhuis voorlopig niet aan de orde. Dat verklaarde ze in het Radio 1 nieuwsprogramma 'De Ochtend'. Dat Vilvoorde en Mechelen al sterk aan het lobbyen zouden zijn om de publieke omroep innen te halen, was haar onbekend.

De Preter: "Daar heb ik in ieder geval nog niks van gemerkt. Voorlopig wordt in verband met de verouderde gebouwen enkel een kosten/baten analyse opgemaakt. Pas daarna wordt een beslissing genomen, verhuizen en renoveren."