Dolores Leeuwin is slimste bekende Nederlander



Dolores Leeuwin is de slimste bekende Nederlander. Uit de Nationale IQ Test, die woensdag werd uitgezonden bij BNN, bleek dat zij een IQ heeft van 159. Hiermee is ze de slimste BN'er die ooit meedeed aan het programma. Dolores is presentatrice van de televisieprogramma's Het Klokhuis, Hoe?Zo! en Knoop in je zakdoek.en het nichtje van presentatrice Sylvana Simons.

Annemarie van Gaal was na Leeuwin de slimste met een IQ van 133. Bibi Breijman, beter bekend als Kabouter uit de realityserie Oh Oh Cherso, eindigde op de derde plek met een IQ van 132. Hiermee laat ze onder anderen Emile Ratelband (115), VVD-politicus Frits Huffnagel (122) en Esther Schouten (119) achter zich.

Danser Juvat Westendorp had met 102 het laagste IQ van de BN'ers. In het programma, gepresenteerd door Patrick Lodiers en Sophie Hilbrand, bleek dat Henk Schiffmacher het iets beter deed met een IQ van 103. Volgens BNN speelden 80.000 mensen online mee met de IQ test.

Leeuwin neemt het record over van judoka Mark Huizinga, hij heeft een IQ van 142. Bonnie St. Claire haalde in 2007, met een IQ van 52, de laagste score ooit. In het programma moesten de bekende Nederlanders zestig vragen beantwoorden, waarna het IQ van de kandidaten werd bepaald. [RadioWereld.NL/Novum]