RTL Nieuws met Harry Potter-achtige krant


RTL Nieuws heeft donderdag ‘de eerste echte digitale krant van Nederland’ ge- lanceerd. De ‘krant’, RTLNIEUWS 365, is gratis te downloaden op de iPad. Dat heeft RTL laten weten. De applicatie biedt gebruikers het laatste nieuws en een dagelijks magazine met columns van onder meer Rick Nieman. “Met de introductie van de iPad ontstond mijn droom om een echte digitale krant te maken. Een krant zoals die van Harry Potter“, zegt hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws.

Taselaar is buitengewoon tevreden met de applicatie. “Het brengt veel nieuws, videos en schitterende foto’s waardoor er een moderne en leuke nieuwsbeleving ontstaat. Als je ‘need to know’ met ‘nice to know’ bij elkaar optelt, creëer je ‘want to know’. En dat is waarom we elke dag nieuws brengen.”

Er is bewust gekozen om veel soorten nieuws in één app samen te brengen, vult een woordvoerder aan. “RTL is een bedrijf in het hart van de Nederlandse samenleving. Hierdoor weten we dat onze doelgroep geïnteresseerd is in nieuws op allerlei gebieden: van algemeen tot sport, entertainment en lifestyle. RTL heeft dit allemaal in huis.”