Moordvrouw in preview op RTL CrimeMorgenavond gaat op tv-zender RTL 4 de nieuwe tv-serie Moordvrouw van start. Wie echter de afleveringen van deze nieuwe serie eerder dan vrijdagavond wil bekijken kan op vrijdagmorgen naar themakanaal RTL Crime kijken.

Net als bij het digitaal themakanaal RTL Lounge start RTL Nederland ook op RTL Crime met preview. Hierbij worden afleveringen van tv-series eerder uitgezonden dan de landelijk in het basispakket te ontvangen tv-kanalen van RTL Nederland. Voor ontvangst van RTL Lounge en RTL Crime dienen tv-kijkers extra – door het afnemen van een aanvullend zenderpakket bij de tv-aanbieder – te betalen. Ze krijgen dan naast de op deze themakanalen uitgezonden programma’s dus ook de mogelijkheid om uitzendingen van bepaalde tv-series eerder dan anderen te bekijken. Via RTL Lounge is elke werkdag al de preview van de soapseries Goede Tijden Slechten Tijden en The Bold and The Beautiful te zien.

Vanaf morgenochtend is op RTL Crime de komende tien vrijdagmorgen vanaf 11.00 uur de preview van de nieuwe Nederlandse misdaadserie Moordvrouw te bekijken. Niet alleen kan de tv-kijker bij RTL Crime de tv-serie eerder zien ook wordt het zonder reclameonderbrekingen uitgezonden. Iets dat natuurlijk later op de dag bij RTL 4 niet het geval is. De hoofdrollen in Moordvrouw zijn voor Wendy van Dijk, Renée Soutendijk, Thijs Römer, Porgy Franssen, Chava Voor in ’t Holt en Achmed Akkabi weggelegd.

In Moordvrouw draait het om een politieteam van de Friese hoofdstad Leeuwaarden. Het uiterst gemotiveerde en professionele politieteam staat voortdurend onder hoogspanning om dreigende catastrofes het hoofd te bieden. Niet zozeer met traditionele moordonderzoeken en ontspannen gepuzzel, maar met meeslepende races tegen de klok. Moordvrouw is eigentijds en prachtig televisiedrama. Met verhalen van nu, markante persoonlijkheden in de hoofdrollen en een oogverblindend decor: Friesland.

RTL Crime is te ontvangen door Ziggo-klanten met een TV Extra pakket (kanaal 120), door abonnees van UPC met een Royaal pakket (kanaal 110), bij Caiway door abonnees met een Delight pakket (kanaal 103) en door Glashart Media-klanten met een Plus pakket (kanaal 190).