SSD-verkopen schieten omhoog

De verkoop van Flash SSD zal de komende drie jaar explosief stijgen volgens marktonderzoeker iSuppli. De belangrijkste reden is het verwachte succes van de Ultrabook.

Intel zet hoog in op de ultrabook en zal daarom verheugd zijn te horen dat ook iSuppli gelooft in het concept. De Ultrabook is een soort laptop maar dan extra dun en licht van gewicht. Een ultrabook heeft een aantal specifieke kenmerken zoals bijvoorbeeld het snel uit stand-by komen van het systeem binnen enkele seconden. Een snelle en dunne hardeschijf is dus ideaal voor gebruik in ultrabooks.

Cache SSD

iSuppli heeft het met name over de cach-ssd’s, dit zijn ssd’s die wij als consument niet in de winkel kopen maar vaak op het moederbord van een Ultrabook zitten. Ze zijn niet zo groot als een normale ssd en hebben puur als taak om de Ultrabook weer snel uit de slaapstand te krijgen. Zo kunnen ultrabooks binnen 1,5 seconden uit de standby-stand ontwaken.

100 keer zoveel SSD’s in 2015

Voor dit jaar voorziet iSuppli een totale verkoop van 25,7 miljoen dat volgend jaar zelfs gestegen moet zijn tot 68,2 miljoen. Tegen 2015 zouden er 100 keer zoveel ssd’s verkocht moeten zijn dan nu het geval is. Veel fabrikanten kondigden tijdens de CES van dit jaar ook hun ultrabooks zoals Samsung en Acer. Van alle ssd’s die dit jaar verkocht zullen worden, wordt 22 miljoen gebruikt in ultrabooks.

[Via: TechEye]