RTL4 start politieserie met Wendy van Dijk [Update]

RTL4 komt vanaf vrijdag (20 januari) met de nieuwe politieserie ‘Moordvrouw’. De personages van deze serie worden vertolkt door Wendy van Dijk (Fenna Kremer), Renée Soutendijk (Carla Vreeswijk), Thijs Römer (Evert Numan), Porgy Franssen (Menno de Waard), Chava Voor in ’t Holt (Simone Blok) en Achmed Akkabi (Bram Amezian).

De nieuwe serie, van 10 afleveringen, speelt zich af in Friesland. In Leeuwarden staat het een politieteam, onder leiding van Carla Vreeswijk, voortdurend onder hoogspanning om dreigende catastrofes het hoofd te bieden.

Complicerende factor daarbij is de komst van rechercheur Fenna Kremer, een eigengereide ‘moordvrouw’ die met haar onorthodoxe en confronterende aanpak niet alleen criminelen ontmaskert, maar ook haar eigen collega's tegen zich in het harnas jaagt.

De eerste aflevering 'Valse Start' is te zien op vrijdag 20 januari tussen 22.30 uur en 23.30 uur bij RTL 4. Op de eerste werkdag van rechercheur Fenna Kremer in Leeuwarden ontsnapt er een TBS-er. Het lijkt erop dat deze man uit is op wraak en er dreigen slachtoffers te vallen als hij niet snel genoeg gevonden wordt.

In aflevering komt tijdens de jaarlijkse Sneekweek op het bureau een dreigbrief binnen. Als er niet aan bepaalde eisen wordt voldaan, zal dat voor de duizenden bezoekers dodelijke gevolgen hebben. Het team zet alles op alles om de afzender van de brief te achterhalen en te voorkomen dat er in Sneek een aanslag wordt gepleegd. [RadioWereld.NL]

Update
De nieuwe Nederlandse politieserie ‘Moordvrouw’ die op vrijdag 20 januari bij RTL 4 van start gaat, zal vrijdagmorgen al bij RTL Crime te zien zijn. Om 11.00 uur ’s ochtends zendt de digitale misdaadzender de gehele aflevering zonder reclameonderbrekingen als preview uit. Dit zal vervolgens gedurende de hele tiendelige serie het geval zijn.