'Dik' model daagt mogelijk ook RTL en Endemol


De volgens modellenbureau Elite te dikke Ananda Marchildon klaagt Endemol en RTL mogelijk aan als de rechtbank haar geen gelijk geeft. De 25-jarige winnares van Hollands Next Top Model wil nog 65 duizend euro zien voor het winnen van het RTL-programma in 2008.

Het kort geding dat Marchildon tegen Elite aanspande diende donderdag in Amsterdam. Het modellenbureau zou Marchildon hebben ontslagen vanwege haar omvang. Het blonde model verdiende maar tienduizend euro, terwijl haar in een contract 75 duizend euro was beloofd.

"Als de rechter ten nadele van Marchildon een beslissing neemt, is het goed mogelijk dat ze Endemol en RTL aansprakelijk stelt voor het beloofde prijzengeld", vertelt haar advocaat Dieuwke Levinson-Arps aan Novum Nieuws. "Maar het is natuurlijk te hopen dat het niet zo ver komt." De rechter komt op 7 maart met een oordeel.

De raadsvrouw zegt dat producent Endemol zijn handen na de finale van Hollands Next Top Model van de deelneemsters heeft afgetrokken. [Novum/RadioWereld.NL]