Intel geeft garantie aan overklokkers

Intel lanceert een extra verzekering tegen overklokschade. Klanten die hun processor te fanatiek overklokken krijgen van Intel voortaan een nieuw exemplaar.

Intel start met een pilot waarin het bedrijf garantie geeft op zijn processors voor overklokschade. Met het zogenaamde Performance Tuning Protection Plan kan een klant een extra garantie van 20 tot 35 dollar afsluiten tegen schade door overklokken of te veel voltage.
Overklokschade

Een processor overklokken houdt in dat de gebruiker de kloksnelheid van de processor kunstmatig verhoogt voor betere prestaties. Hiermee worden snelheden bereikt die buiten de specificatie van de fabrikant vallen en daardoor ook buiten de garantie. Intel start nu als eerste fabrikant een garantie voor eventuele overklokschade en verstrekt daarbij per processor eenmalig een nieuw exemplaar.

Het gaat om de K, X, en LGA2011-socketed boxed processors. GeÔnteresseerden kunnen de garantie afsluiten via Intels website. Daarnaast is de garantie af te sluiten via vier resellers in Noord-Amerika en groot-BrittaniŽ. In februari voegt intel extra resellers toe aan deze lijst. De pilot duurt 6 maanden waarna Intel bepaalt of het project navolging krijgt.
Na 30 dagen

De overklokgarantie kan alleen binnen de reguliere garantieperiode van drie jaar worden gebruikt. Verder kunnen klanten hun kapotte processor pas 30 dagen na aankoop inruilen. Volgens Intel komt dit door de verschillende databases die de aankoop moeten verwerken en synchroniseren.