Gevoelige uitbreidin​g MENT TV zendgebied

Goed nieuws voor wie van Vlaamse muziek houdt en in Brussel woont. MENT TV is sedert gisteren, donderdag 19 januari ook beschikbaar via het basispakket van het Brusselse Numericable.

Momenteel kijken ruim een half miljoen Vlamingen regelmatig naar MENT TV bij Telenet. De omroep brengt 24 uur per dag vooral Vlaamse hits: 70% van alle muziekclips en live optredens komen uit Vlaanderen, 70% is Nederlandstalig. Vlaamse muziek wordt afgewisseld met populaire meezingers uit vooral Nederland en Duitsland.

Naast muziek brengt MENT TV ook praatprogramma's met bekende artiesten in de studio. Deze week worden met presentator Herbert Verhaeghe (eerder presentator van Viva Vlaanderen op Radio 2) opnames gemaakt met ondermeer Dana Winner en Luc Steeno. Recent waren Lindsay, Jan Smit en Paul Severs te gast.Naast clips van vooral Vlaamse artiesten zendt MENT TV ook regelmatig concerten uit van ondermeer Jan Smit, Strato Vani, Semino Rossi en Garry Hagger.

Marc Hallez MENT TV: We zijn bijzonder blij dat we het succes dat we op dit ogenblik ervaren met MENT TV op het Telenet platform mogen doortrekken naar Brussel. Voor ons is het zonder meer een enorme meerwaarde en we verwachten van kijkers uit deze regio een pak reacties. Ook voor de adverteerder en de organisatoren waarvoor we evenementen promoten is dit goed nieuws.

Magali Sibille MENT TV: We krijgen zeer regelmatig vragen van mensen uit Brussel die graag naar de zender willen kijken. Ook Vlaamse artiesten die over MENT TV praten tijdens hun optredens kregen vaak de vraag van fans waarom de zender niet beschikbaar was in Brussel."

"MENT TV was eerst acht uur per dag te zien bij Telenet op het Stories kanaal. We kregen van Telenet de vraag om een 24 uur-kanaal uit te bouwen en doen dat sinds 5 september vorig jaar. De positieve reacties van de Vlaamse muzieksector, de artiesten en de kijkers waren enorm en voor ons zondermeer een hart onder de riem."

"Dat we na pakweg vier maanden nu ook het zendgebied kunnen uitbreiden richting Brussel voelt aan als een bevestiging van onze politiek om zeer consequent te kiezen voor een duidelijk profiel, een duidelijke programmering en een consequent format.

Pascal Dormal, CEO van Numericable: Ik ben verheugd dit nieuwe Vlaamse kwaliteitskanaal te mogen toevoegen aan ons aanbod. Het kanaal past perfect binnen onze strategie om het beste tv-aanbod voor Nederlandstaligen in Brussel te brengen. Voortaan kunnen ook Brusselaars met MENT TV mee feesten.