Channel 4 toont documentaire over Costa Concordia


Een ramp met een groot Cruiseschip zoals afgelopen week met de Costa Concordia is altijd voer voor nieuwsuitzendingen maar ook documentaires. Het is de Britse zender Channel 4 die Discovery en National Geographic voor is.

Want het is te verwachten dat er binnenkort op die zenders documentaires verschijnen over schepen die vergaan inclusief de hele achtergrondverhalen. De Britse zender Channel 4 brengt nu al op zeer korte termijn een documentaire over de Costa Concordia, het Italiaanse cruiseschip dat verving voor de Toscaanse kust en waar nog altijd naar vermisten wordt gezocht en de Nederlandse berger Smit Tak bovendien probeert een milieuramp te voorkomen.

Het schip, waarvan de kapitein met de leus 'vada a bordo cazzo' ('ga aan boord eikel') zwaar onder vuur ligt, is onderwerp van de documentaire 'The Sinking of Concordia', die op 31 januari op Channel 4 (beschikbaar voor iedere schotelbezitter in Nederland en Vlaanderen) zal worden uitgezonden om 21.00 uur. In de documentaire wordt het schip, 290 meter lang en 31 meter hoog, nader bestudeerd. De door Dragonfly TV geproduceerde documentaire bekijkt wat de risico's van dergelijke megaschepen en wat er allemaal misging. Daarbij trekt men een parallel met het vergaan van de Titanic zo'n honderd jaar geleden.