Droomtijdslot voor eerste aflevering Moordvrouw


De nieuwe politieserie Moordvrouw van Wendy van Dijk mag zich vrijdagavond bewijzen op het meest begeerde tijdslot van het jaar op RTL 4. Ingeklemd tussen de grote finale van The Voice of Holland en de uitslag, kan de serie rekenen op een miljoenenpubliek. En Van Dijk denkt dat alle ingrediënten in huis zijn om de kijker vast te houden. “Los van het prachtige decor Friesland, hebben we in sfeer, karakters en herkenbare verhaallijnen echt iets nieuws proberen neer te zetten“, zegt ze.

RTL 4-baas Erland Galjaard stelt in De Pers dat het geen Baantjer 2.0 is. “Baantjer was uniek, met een unieke hoofdpersoon. Dit is een andere stap in een andere tijd: moderner, meer actie. Maar Römer is absoluut de vader van het genre. Hij heeft dat twaalf jaar gedaan, er keken miljoenen mensen. Dat is bizar. ‘Met c-o-c-k’ is een gevleugelde uitspraak geworden, dat is ook veelzeggend.”

Thijs Römer, één van de andere hoofdrolspelers, is de kleinzoon van de dinsdag overleden Piet Römer, die jarenlang te zien was als De Cock in Baantjer. “Ik heb mijn opa niet om tips gevraagd. Moordvrouw is ook absoluut geen Baantjer. Je wordt niet geconfronteerd met een openingsshot van een lijk, waarna je de misdaad en de bijbehorende misdadiger moet traceren“, vertelt hij in Televizier.

De finale van The Voice was vorig jaar goed voor 3,7 miljoen kijkers. Vorig jaar stond De TV Kantine tussen de finale en de uitslag ingeklemd en scoorde ze met 3,0 miljoen kijkers de meest bekeken aflevering ooit.

Moordvrouw is vrijdagavond om 22.30 uur te zien op RTL 4.