Explosieve groei abonnees Eredivisie Live

In Nederland wordt in de hoogste voetbalcompetitie in vergelijk met andere Europese voetbalcompetities het meeste per gespeelde voetbalwedstrijd gescoord. Ook voetbalzender Eredivisie Live eigendom van de voetbalclubs wist in de afgelopen maanden te scoren.

Dat werd vandaag op een persconferentie van Eredivisie Live in het gebouw van producent Endemol bekend gemaakt. In het eerste gedeelte van het lopende seizoen wist de betaalzender maar liefst 100.000 nieuwe volbetaalde abonnees aan het klantenbestand toe te voegen. Daarmee komt het aantal abonnees dat een volledig betaald abonnement dus vrij van extra kortingen en vallend buiten gratis kijkperiode door marketingacties van de voetbalzender afneemt op dit moment op 570.000 te staan. In de prognose voor dit voetbalseizoen had de betaalzender dit aantal abonnees voor het einde van het voetbalseizoen in gedachte. De doelstelling voor dit jaar is dan ook positief naar 600.000 abonnees bijgesteld. Het gemiddeld aantal tv-huishoudens dat op dit moment naar Eredivisie Live kan kijken is 605.000. In dit aantal zitten nog 35.000 huishoudens die door diverse acties gratis of via een niet volledig betaald abonnement naar Eredivisie Live kijken.

Door het hoger aantal abonnees is het aantal unieke kijkers dat per weekend naar Eredivisie Live ook gestegen. Op dit moment kijken gemiddeld 1,2 miljoen unieke kijkers naar Eredivisie Live. Een stijging van 34 procent ten opzichte van het vorige voetbalseizoen toen het voetbalkanaal 900.000 unieke kijkers aan zich wist te binden.

De omzet van Eredivisie Live groeide in het eerste gedeelte van het voetbalseizoen 2011 2012 naar 26 miljoen euro. Opvallend is ook dat de opbrengst per abonnee in dit voetbalseizoen 9 procent is gestegen. Dit komt deels doordat de betaalzender betere deals met distributeurs de tv-aanbieders dus wist te sluiten. Ook KPN speelt hierbij ook een belangrijke rol. Het succes van KPN Interactieve TV is voor Eredivisie Live ook een voordeel. Veel KPN-abonnees stappen van Digitenne naar Interactieve TV over. Dit houdt voor Eredivisie Live meer omzet in omdat deze klanten van een 2-kanalen product naar een 4-kanalen product overstappen. Eredivisie Live verdient meer aan het 4-kanalen product.