Torenhoge cijfers The Voice of Holland en Moordvrouw

Miljoenen kijkers zaten vrijdagavond aan de buis gekluisterd voor de tv-avond van RTL 4. Niet alleen de finale van The Voice of Holland 2 was met 3,6 miljoen kijkers zeer in trek, ook Goede Tijden Slechte Tijden en Moordvrouw deden het goed. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Goede Tijden Slechte Tijden noteerde met 2,3 miljoen kijkers haar meest bekeken uitzending sinds 2005 en de politieserie Moordvrouw van Wendy van Dijk ging van start met liefst 3,2 miljoen kijkers.

De finale van The Voice of Holland heeft overigens geen record gebroken. Het is de vierde meest bekeken aflevering van de talentenjacht ooit geworden. Het record blijft staan staan op de finale van het eerste seizoen, die 3,7 miljoen kijkers scoorde.

De uitslagshow, waarin Iris Kroes werd benoemd tot de opvolgster van Ben Saunders, was met 3,0 miljoen kijkers iets minder in trek dan de finaleshow zelf.

RTL 4 is buitengewoon tevreden met de behaalde scores. “Met gemiddeld 3,3 miljoen kijkers per week is The voice of Holland 2 de best beteken talentenjacht van RTL 4 ooit geworden. Voorheen was deze titel weggelegd voor het eerste seizoen van dit programma met gemiddeld 2,7 miljoen kijkers per week“, aldus een zegsman.

Moordvrouw maakte volgens RTL een ‘knallende start’. “Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat RTL 4 een nieuwe politieserie introduceerde. Na Baantjer en Grijpstra & De Gier is het nu aan de tiendelige politieserie Moordvrouw om de kijkers op de vrijdagavond te bedienen met prachtig en eigentijds televisiedrama.”

Het meest bekeken alternatief tegenover het RTL 4-geweld was Silent Witness met 993.000 kijkers op Nederland 1.