SBS gaat interactief kanaal bij UPC starten


Mediabedrijf SBS heeft momenteel nog geen themazender in de lucht zoals RTL die alwel heeft met RTL Lounge en Crime. Toch kunnen kijkers bij UPC op termijn het kanaal X verwachten. Geen lineair tv kanaal maar een interactieve zender.

Het commissariaat voor de media heeft toestemming verleend voor het nieuwe kanaal dat vooralsnog alleen de naam 'Zender X' draagt. De licentie is uitgegeven voor vijf jaar en SBS heeft aangegeven het kanaal bij UPC te willen gaan aanbieden maar niet als open kanaal maar voor kijkers met interactieve televisie. Bij UPC zijn de meeste kijkers hiervan voorzien en van Ziggo, waar dit veel minder in gebruik is, wordt dan ook geheel (nog) niet gesproken.

Niet geheel duidelijk is ook wat die zender dan wel moet gaan uitzenden maar SBS schaart het zelf niet onder de terminologie 'open kanaal'. De zender bij UPC Digitaal achter de rode knop kan volgens SBS ook worden gebruikt voor partijen met een licentie voor Home Shopping. Op échte - lineaire - themazenders van SBS Nederland blijft het vooralsnog dus wachten.