Digitenne breidt uit naar 30 tv-zenders

Vandaag maakte KPN bekend dat het aantal Digitenne-abonnees ook in het laatste kwartaal van 2011 met 26.000 is gedaald. Tegenover de daling staat wel een stijging van het aantal KPN Interactieve TV abonnees.

Ondanks de daling heeft KPN het tv-zenderaanbod van Digitenne vandaag wel van 29 naar 30 kanalen uitgebreid. Wie overigens denkt dat men dus naar meer lineaire tv-kanalen kan kijken heeft het mis. Het nieuwe dertigste tv-kanaal in het zenderaanbod van Digitenne is namelijk het informatiekanaal van KPN.

Dit informatiekanaal was voor 15 juli 2011 ook al bij Digitenne beschikbaar. Echter toen de zendmast van Hoogersmilde op deze datum door een korte felle brand gedeeltelijk instortte gebruikte KPN dit kanaalslot voor de doorgifte van TV Drenthe. Deze regionale tv-zender was door de brand in de zendmast in delen van Drenthe niet meer digitaal via de ether te ontvangen. KPN gebruikte het zenderslot van het informatiekanaal voor de doorgifte van TV Drenthe. Aan het einde van het jaar werd dit zenderslot onder meer ook gebruikt voor de tijdelijke doorgifte van 101TV (3FM Serious Request).

Nu KPN gedurende het gehele verloop van 2012 in alle regio’s door de uitrol van de mobiele techniek LTE frequentiewijzigingen bij Digitenne gaat doorvoeren heeft het bedrijf besloten het informatiekanaal als 30e tv-zender in het zenderaanbod van Digitenne te gaan doorgeven. Dit is mogelijk doordat dit informatiekanaal vrijwel geen bandbreedte om door te geven kost. Hierdoor blijft TV Drenthe voorlopig ook landelijk via Digitenne beschikbaar.