The Winner Is donderdag niet in HD

SBS 6 start donderdagavond met de nieuwe talentenjachtshow The Winner Is. Dit programma is bedacht door John de Mol. Het nieuwe tv-programma komt niet alleen in Nederland op de buis. Het programma is al internationaal verkocht.

Zo komt The Winner Is ook in Duitsland op televisie. Het programma wordt in Duitsland gepresenteerd door Linda de Mol. Het is voor het eerst sinds tijden dat Linda de Mol weer in Duitsland als presentatrice op de buis te zien is. Voor het programma hoeft Linda de Mol overigens niet wekelijks naar Duitsland te reizen. De Duitse versie van The Winner Is wordt namelijk in dezelfde Hilversumse studio als de Nederlandse versie van The Winner Is gemaakt.

Wie overigens had gehoopt dat The Winner Is in Nederland in native HD kwaliteit op HD-kanaal SBS 6 HD te zien zou zijn moet misschien wel een traantje wegpinken. Navraag van Totaal TV bij tv-zender SBS 6 leert dat The Winner Is niet in HD-kwaliteit wordt uitgezonden en alleen in opgewaardeerde SD-kwaliteit door sommigen ook wel SD+ genoemd wordt uitgezonden.

Bedenker John de Mol liet gisterenavond in het SBS 6 tv-programma Shownieuws weten dat hij ervan uitgaat dat The Winner Is ook op donderdagavond meer dan 1 miljoen kijkers aan zich kan binden. Als de kijkteller over de 1,2 miljoen gaat dan is John de Mol uiterst tevreden over het tv-programma. De Nederlandse versie van The Winner Is is vanaf deze week op donderdagavond rond 20.30 uur op SBS 6 te zien. Het programma wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Jeroen van der Boom.