KPN verkoopt Getronics-restanten

KPN verkoopt de resterende buitenlandse activiteiten van dienstverlener Getronics in twee aparte delen. Alleen de Nederlandse tak blijft in handen van het telecombedrijf.

De verkoop betreft Getronics International dat hiermee wordt opgesplitst. De regio's Europa en AziŽ/Pacific (APAC) gaan naar het Duitse bedrijf Aurelius AG. Dit omvat de vestigingen in BelgiŽ, Luxemburg, Groot-BrittanniŽ, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Hongarije, MaleisiŽ en Singapore en heeft een ondersteunende serviceorganisatie in Nederland.
Nederland blijft over

De eigenlijke Nederlandse tak blijft nog wel bij KPN, onder de naam KPN Corporate Market. De tak voor Latijns-Amerika (LATAM) wordt verkocht aan investeringsmaatschappij OpenGate Capital. Dit omvat de kantoren in BraziliŽ, Colombia en Mexico.

KPN maakt de overnamebedragen niet bekend. De twee divisies van Getronics hebben vorig jaar respectievelijk 450 miljoen en 115 miljoen euro omzet gedraaid. De dienstverlener is eind 2007 door KPN gekocht, voor 766 miljoen euro. Dit na een lange aanloop van meerdere mislukte fusiegesprekken.
VS al eerder verkocht

In 2008 zijn de Getronics-activiteiten in Noord-Amerika al verkocht, aan de Amerikaanse ict-dienstverlener CompuCom. Dat betrof de dienstverlening voor werkplekbeheer, applicatiebeheer en adviesdiensten. De koper is hiermee toen de op twee na grootste werkplekbeheerder in de VS en Canada geworden.