Nederland in tweede halve finale Songfestival

Nederland moet de finale van het Eurovisie Songfestival zien te bereiken op 24 mei. De Nederlandse inzending zit in de eerste helft van de tweede halve finale. Dat is donderdag bepaald tijdens de loting in de Azerbeidjaanse hoofdstad Bakoe.

Nederland moet het in de halve finale opnemen tegen onder meer ServiŽ, Portugal en Bulgarije. De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vindt twee dagen eerder plaats. Daarin staat onder meer BelgiŽ. De finale volgt op 26 mei.

Wie Nederland vertegenwoordigt wordt bekend op 26 februari, tijdens het Nationaal Songfestival. RaffaŽla Paton, Joan Franka, Ivan Peroti, Pearl Jozefzoon, Kim de Boer en Tim Douwsma zijn de kanshebbers.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Azerbeidzjan omdat het land vorig jaar het zangfestijn won. Het duo Ell & Nikki ontving de meeste punten met het liedje Running Scared.

Het lukte de 3JS vorig jaar niet de finale te bereiken. Het was het zevende jaar op rij dat Nederland schitterde door afwezigheid in de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat is een record. [Novum/RadioWereld.NL]